hayat, aldığımız nefeslerin toplamı değil, nefesimizi kesen anların toplamıdır...

6 Ekim 2007 Cumartesi

2006' nın o Seker Gibi Bayramı... Çesme-Sıgacık


2006 yılının o sakin Ekim ayında, Gulchin ile ailecek ilk Çeşme dışı yolculuğunu yapmaya karar verdik. Tabi ki bu yolculukta ailemi cesaretlendirecek ve bayramımıza güzellik katacak dostum Necati Beyazıt ve kızı Serap da Dream ile bizimleydiler.

Çeşme-Sığacık yolculuğumuz sırasında hava o kadar sakindi ki, yelken açmaya ne kadar hevesli olsak da ne yazık ki o keyfi tadamadık doyasıya...

1. gün: Nergis Koyu' nda kaldık. Çok sakindi ve ailemin Gulchin ile ilk kez bir koyda gecelemesiydi.

2. gün: Cılga Koyu' ndaydık. bütün yol boyunca sırtı çekmekteydik. bol bol rapala harcasam da -hatta bu yolculukta adım Rapala Çimen olarak geçse de- yakaladığım balıklarla ziyafet çekmekten geri de kalmadık.

Bayram sabahıydı ve herkes kahvaltısını ettikten sonra bayramlıklarımızı giyinip, bayanların da süslenmesini bekledikten sonra Gulchin' in güvertesinde buluşup, bizim aileye özgü bir sıralamaya geçip küçüklerin büyüklerinin ellerini öpmesiyle bayramlaşma merasimimizi bitirdik.

Sıra biraz içerek bu yolculuğun ve Bayramın tadını çıkarmaya gelmişti... Plastik bardaklarımıza viski doldurarak bayramı bir de böyle kutlayalım istedik. bir iki yudum aldıktan sonra Necati ve ben denize girdik. hava o kadar güzeldi ki, bizim kızlar da dayanamayıp atladıklar o cam gibi suya.

Bu sırada kızım Gülçin' in bizim için hazırladığı o güzel şarkılarla hafiften coşmaya başladık. Besame Mucho'lar, Her Akşam Votka, Rakı ve Şarap'lar, Deniz ve Mehtap'lar ve Yunan Şarkıları...


Düşünün ki Gulchin' in havuzluğunda 6 kişi sirtaki bile yaptık... Bir yandan da, Necati' nin o sırada Cılga Koyu' nda olan Symphony adlı Bavaria yelkenliyi gerek telsizle gerekse seslenerek yanımıza çağırma girişmleriyle eğlencemiz doruğa ulaşıyordu.











Akşam da o güzel koyu bırakamadık tabii ki. Gulchin' de akşam yemeği yerken sabahki eğlencemiz hala daha devam ediyordu. Herkes uzun zamandır bu kadar eğlenmediğinden bahsediyordu gülüşmelerden arta kalan zamanlarda...

3. gün: Cılga Koyu'ndan çıkarak ve tabii ki hala daha sırtı çekerek Sığacık Limanı' na yanaştık. Tekenelerimizin temizliğini yaptıktan sonra hepberaber yemeğe çıktık.

4. gün: Sığacık Limanı' ndan ayrılıp Sıcak Su Koyu' na gitmeye karar verdik. Orada biraz mola verdikten sonra gecelemek için tekrar Cılga Koyu' na geri döndük.

5. gün: Sabahtan yola çıkıp tekrar yelkenimizi açamadan Dalyanköy Limanı' na vardık.

O kadar uzun bir yolculuk değildi belki... Hatta yelkenlinin zevkini de tadamamıştık ama yine de o kadar eğlenmiştik ki... Sık sık böyle kısa süreli organizasyonlar yapmak dileğiyle ayrılıp İzmir' e, evlerimize döndük.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Sitenize tesadufen google'da seferihisar/sigacik ile ilgili arastirma yaparken rastladim.. bizde kendi balik avi sitemizde zaman zaman uyelerimizle, benzer tekneden balik avi organizasyonalari yapmaktayiz.. yeni etkinlik bolgemizi Seferihisar/sigacik olarak belirledik, 11 mayis 2008 tarihinde tekneden balik avi organizasyonu yapacagiz, sizleride aramizda gormek ister ve tanismak isteriz. Eger ilgilenirseniz asagidaki adrese girip detaylari inceleyebilirsiniz:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19340

Saygilarimla,
Cenk Mengu

Çimen Atalay dedi ki...

Merhabalar Cenk Bey,
Sitemizi ziyaretinizden ve nazik davetinizden dolayı teşekkürler.
Balık avi sitenizi inceledim. Eğer o tarihte EMYR rallisine katılıyor olmasaydık birkaç arkadaşımla birlikte sizlere katılmak isterdim. İnşallah başka bir organizasyonda tanışırız

Rast gele...