hayat, aldığımız nefeslerin toplamı değil, nefesimizi kesen anların toplamıdır...

22 Nisan 2008 Salı

Gulchin EMYR' e Hazırlanıyor... 19. Doğu Akdeniz Yat Rallisi


Sevgili Dostlar,

Gulchin’i Mart ayının ikinci haftası Alaçatı Marina’da F&M gözetiminde karaya aldık.
Amaç hem yıllık bakım, hem de 30.Nisan.2008’de Çeşme etabıyla katılacağımız E.M.Y.R.( Eastern Mediterranean Yacht Rally ) için gerekli hazırlıkları yapmak.

Gulchin’e Manevra pervanesi, 3 kanatlı katlanır pervane, Yeni bir 1400 Wat Quick ırgat, Katlanır dümen, kromlarını Mutlu Marine'in hazırladığı Pasarella, Duş tahliye sistemi ( tuvalette yıkanırken ayaklarımıza suların gelmemesi için Jabsco’nun yeni çıkardığı kuru olarak da çalışabilen hidrafor. Şartel devamlı açık kalıyor su hazneye geldiğinde hemen dışarı atıyor. İşiniz bitince şarteli kapatıyorsunuz.) Zincirin uzunluğunu ölçen dijital ırgat kumandası,Pupa seyirlerde istenmeyen kavança atmayı önleyen bumba freni (o da Mutlu Marine'den :)) ve daha önce taktırdığım radar ile Gulchin'in hiçbir eksiği kalmadığını zannediyorum. Altına zehirli boya ve salma korozyon koruyucu da yapıldı. Ve sevgili Hakan Kütük’ün led demir feneri... ( çok güzel ışık veriyor )

Kısmet olursa 30.Nisan.2008 Çarşamba günü Çeşme’den yola çıkacağız.
İstanbul’dan başlayarak Türk kıyılarını gezecek, Kıbrıs, Suriye, Lübnan, İsrail ve Mısır Port Said’den sonra İsrail Herzilya Marina'da, 18.06.2008’de Bitecek olan E.M.Y.R. rally’sine eşim Engin,kızım Gülçin, ve ben üç kişi olarak katılacağız.

Rally’deki hatıralarımızı ve yaşadığımız tecrübeleri kızım Gülçin ve ben bu
sayfada sizlerle paylaşacağız.

Son olarak, bu rally’ye katılmama vesile olan sevgili arkadaşım Turgut Ayker’e sonsuz teşekkürlerimi sunar, bütün guruba selam ederim.


Çimen Atalay
S/Y Gulchin
Dalyanköy-Çeşme

5 yorum:

Melih dedi ki...

Sevgili Atalay Ailesine
E.M.Y.R. rally’sinde başarılar diliyorum
Sevgilerimle
Melih Çiftçi

Çimen Atalay dedi ki...

Sevgili Melih Bey,
iyi dileğiniz bizi çok mutlu etti.
Teşekkür ederiz.
Atalay Ailesi

Adsız dedi ki...

Atalay ailesine Bursa'dan kucak dolusu sevgiler diliyorum ERC Marine olarak.E.M.Y.R rallisinde gönlünüzce rüzgar,keyif dolu bir seyir olsun.
Saygılarımla.
Erkan ÇİTOĞLU
ERC Marine-BURSA

Çimen Atalay dedi ki...

Sevgili Erkan Bey,
mesajınızla bize destek olduğunuz, heyecanımıza ortak olduğunuz için çok teşekkür ederiz.
Saygılarımla.

pinar dedi ki...

eniştecim sen bu azimle atlas okyanusunuda geçer gidersin.seninle ve engin ablamla konuşamadım ''iyi yolculuklar''demek istiyorum
çok öpüyoruz...