hayat, aldığımız nefeslerin toplamı değil, nefesimizi kesen anların toplamıdır...

14 Aralık 2008 Pazar

Finike Göründü :)



26.06.2008, 06:40'ta bu fotoğraf çekildi.
Kara göründü diye feryat edip sevinmeye bile halimiz kalmamıştı açıkçası. Gecemiz biraz zorlu geçmişti. Kaba dalgalarla boğuşmuştuk ve uyku, nöbet diye birşey kalmamış, hepsi birbirine karışmıştı. Ben de biraz rahatsızlanmıştm.

Aslında bu yolculuk tecrübeli ve profesyonel bir ekibe göre tabi ki fazla değildir ama bizim gibi acemiler için gerçekten zorlu olmuştu.
Bu arada maç sonucunu da telsiz konuşmalarından duymuştuk. Bizim gibi merak eden diğer 2 Emyr teknesine de sonucu üzülerek biz bildirmiştik. :(


Neyse, kara görününce hemen telefonlara sarıldık. Bizi merakla bekleyen aile fertlerimize Finike'ye vardığımızın haberini verdik saat çok erken olsa da.

Sonra bir oh çektik... Birbirimizin yüzü gözü şişmiş, bitkin fotoğraflarını çektik halimizi en iyi onlar anlatır diye, bakıp bakıp güleriz diye :))

Babam çok mutlu. Rally' yi sonuna kadar 2 acemi yardımcısı ile tamamlamayı başardı. Hatta non-stop Finike bile yaptı :))


Saat 08.00 gibi teknemizi bağladık ve hemen kahvaltımızı yaptık. Hava aşırı sıcaktı. Bir süre öylece uzandık vantilatörün karşısında...

Arada teknemizin önünden tanıdık yüzler geçiyordu (rallyden). Onlarla sohbet ediyorduk. Zaten Lutra da çok geç olmadan karşımızdaki yerini almıştı Finike Setur Marina'da.
Saat 14:30 gibi, -kendimizde o gücü bulduğumuzda- giriş işlemlerini, bize yardımcı olan bir marina görevlisiyle birlikte kısa sürede tamamlamıştık.


Sıra güzel bir öğlen yemeğine gelmişti. Dolaptan doğranmış tuna balığı çıkarıldı ve kırmızı şarapta Engin usulü bir güzel pişirildi. Lutra' ya da "Karşı tekneden" diyerek ikram edildi


Yemekten sonra Lutra ekibi bizi ziyarete geldi. Uzunca bir süre sohbet ettik. Türkiye'deki güzel koylar hakkında bilgilerimizi paylaştık. Gulchin şapkalarını takıp bize her zamanki güler yüzleriyle bir poz verdiler. :)


Onlar gittikten sonra ise Gulchin' i bir güzel yıkadık. Sonra da biz duşlarımızı aldık.

Yarın yine yola çıkacağız. Hava güzel olacak, bizi zorlamıycak. Gidebildiğimiz yere kadar gidip korunaklı bir koyda gecelemeyi planlıyoruz.

Hiç yorum yok: