hayat, aldığımız nefeslerin toplamı değil, nefesimizi kesen anların toplamıdır...

19 Eylül 2008 Cuma

MISIR' A...


Şu anda Mısır'a doğru gidiyoruz. Saat 15:00 ve hala daha 49 tekne ile buluşup daire oluşturacağımız noktaya 65 nm var.Sanırım bu gün 12.06.2008 :)
Sabah 03:15 te Ashkelon Marina'dan 2-3 bofor havayla ve 1,5 metre civarındaki ölü denizle başladı Mısır seyrimiz.Bu seyride çok dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü balıkçı ağlarına takılabiliriz her an.. Ama İsrail Donanması'nın talimatıyla kıyıdan en az 8 mil açıkta gitmek zorunda olduğumuz için bir tehlike gözükmüyor şu an için. Ayrıca Ashkelon Marina'nın 10 mil batısında gaz platformu var ve 15 nm mesafe uzağında olmalıyız. Neyse ki o bölgeyi de geçtik.Şu anda batıdan gelen 10 knot rüzgarla ana yelken ve cenovayı açtık, 5.2 knot'la küçülen dalgaların üzerinde neşeyle Süveyş Kanalı'na doğru orsa seyri yapıyoruz.
Biraz önce rutin roll call'umuz (yoklama) yapıldı. Şimdi de VHF'te Hasan Kaçmaz ve David grupların pozisyonları hakkında grup liderlerinden aldıkları bilgileri paylaşıyorlar. Eve döndüğümde geceleri 4 saatte bir uyanıp “Lutra Lutra this is Gulchin. Our position is...” diye sayıklayabilirim.Geçen gün annem ve babama “Bu ralliyi 3 kelime ile özetlemeniz gerekse ne derdiniz?” diye sordum. En güzel cevap annemden geldi: MACERA, ZORLUK, ZEVK... :)

Hiç yorum yok: