hayat, aldığımız nefeslerin toplamı değil, nefesimizi kesen anların toplamıdır...

8 Mayıs 2008 Perşembe

TURGUTREIS D-MARIN' E... (Aksilikler Günü ve Gümüslük Gezisi)


02.05.2008 günü, sabah 05:00 gibi marinadan ayrıldık.
Annemle beraber babama çıkışında yardım ettik bir süre. Biraz uyumak için içeriye girdiğimde banyodan su sesi geldiğini farkettim. Kapıyı açtım ve “Baba tekneyi su basıyor diye bağardım” :)))
Musluktan su akmıyordu, nereden geldiğini anlayamadım. Babam gelip bişiler yaptı ve suyu kapattı. O sırada annem tam uykuya tekrar dalacakken yataktan fırlayıp geldi. Su baştaki kamaranın zeminin bile biraz ıslatmıştı.
Su, taharet musluğundan gelmişti. Annemin saat kaça kadar, kaç kere içerisini ve banyoyu temizlediğini hatırlayamıyorum. Zaten sayamadım da... Ama gerçekten aşırı canın sıkıldığını söyleyebilirim.
Bu arada hava az olduğu için tüm yol boyunca motor-yelken seyriyle D-Marin' e yaklaşık 9 saatte gelmiştik.
D-Marin' e vardığımızda ve yerimize bağlandığımızda tekneyi hemen yıkamak için hazırlıklarımıza başladık. Hortumu ayarlamak için tekneden indiğimde ayağım pasarellanın altında kalmış ve babam da tam o sırada pasarellanın üzerinde yürümeye başladı. Ben “Baba!” diye bağırdıkça babam da “Ne oldu?” diyerek bana yürümeye devam ediyordu ve ayağım daha da çok eziliyordu.
Biz artık ne zaman bunlara benzer ufak tefek aksilikler yaşasak artık katıla katıla güler olduk :)
Neyse çok canım yanmamıştı zaten. Hortumumuzu taktık ve annemle sabahtan beri hayalini kurduğumuz dip bucak temizliğe başladık...Ki hortumumuz patladı. Evet resmen patladı :))) Artık hiçbirşey demeden birbirimizin yüzüne anlamlı anlamı bakarak katılıyorduk gülmekten. Gözlerimizden yaşlar gelene kadar :)
Neyse akşamüstü toplantımız vardı David önderliğinde. Yeni katılanlarla tanıştık ve bu akşamın boş olduğu, Gümüşlük' e gitmek isteyenlerin benimle irtibat kurabilecekleri söylendi. Bu kadar tahmin etmiyordum. Biz de dahil toplam 20 kişi ismini yazdırdı.
Bir an önce dolmuşu, gideceğimiz restoranı, mönüyü ve de tabi ki ücretleri ayarlamak gerekiyordu. 21 kişilik dolmuşumuz hazırdı. Yavaş yavaş toplanmaya başlıyordu grup. Abalm da yetişmişti :)Yoklamayı ve sayımı yaptım ve 20 dakika içinde Gümüşlük'teydik. Restoranı, mönüyü ve ücreti dolmuşta giderken halletmiştik.


Gümüşlük' ün çarşısına girdiğimizde herkes tahmin ettiğim gibi Le Kabbak'a hücum etti.


Zaten sezon açılmadığı için tek tük yer açıktı. Annem en yakın arkadaşı Debbie'ye karı-koca kavgalarını önleyen ve bekar kızlara koca bulduran üzerinde karanfil sıralı bir süs aldı. Biz Debbie'nin onu teknenin içerisinde bir yerlere asacağınıdüşünmürken ertesi gün bir baktık Debbie boynunda onunla geziyor ve buram buram karanfil kokuyor :)))
Neyse akşamımız süperdi. Ortamı ve yemekleri çok beğendiler. Ablam ve ben sürekli onlarla ilgilendik. İlk defa rakı içenlerin kimi annem gibi her yudumundan sonra rakısına bir buz daha koydu (Debbie :)) kimisi de 5 duble rakıyı götrüdü :)


Yemeğimizi bitirip dolmuşa bindik tekrar, bi yoklama daha yaparak...
D-Marin'e vardığımızda hepsinin yüzü gülüyordu ve hepsi tekrar tekrar teşekkür edip iki yanağımızdan öpüyorlardı.
Tabi biz de evsahipliği yaptığımız ve onları hayal kırıklığına uğratmadığımız için çok mutluyduk. Türkiye'nin tanıtımına az da olsa katkı yapmıştık.

03.05.2008 sabahı uyanıp kahvaltımızı ettikten sonra Kalimnos' a gitmeye kar
ar verdik Nirvana II. ile. Hava sertti, 5 bofour. Sadece cenova açıp motorla devam ettik.
Çok büyük bir yer değildi fakat dağlardaki keçileri görülmeye değerdi. Ayrıca suyun rengi de süperdi.
Çok kalmadık Kalimnos'ta, akşama yine her teknenin yemek götüreceği bir parti vardı marinada.
Bayanlar hazırlanmalıydı.
Bu arada hala daha dün geceki G
ümüşlük gezimiz dillerdeydi. Gelenler yanımdan geçerken “tekrar teşekkürler” diyordu. Gelemeyenlerse “Gelemediğimiz için çok üzüldük”


Akaşam partide yeni katılan teknelerle tanıştık. İki Türk teknesi daha katılıyoru. Slow Dancer ve Gezenti. Akşam Gezenti teknesinden Savaş Beylerle oturup sohbet ettik ve geceyi fazla uzatmadan teknelere dağıldık.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

engın teyzem, cımen amcacımm ve gulcınımm super bı tatıl gecırıyosunuz belli..cok guzel fotolarınız bayıldım. bızım ıcınde gezın tadını cıkarın :)
bırı sızı gozetlıyor haberınız olsun:)
ayrıca engın teyzem fotoların hepsınde amerıkalılar gıbısın ..Rallının en guzel kadınını opuyorum ve sevıyorumm:)

Biz dedi ki...

Cevim,
çok teşekkürler.
Bizi gözetlemeye devam edin.
3'ümüz de öpüyoruz seni çok çok.

Adsız dedi ki...

bebeğim. siziçok özledik.yeni haberlerini yazmanı istiyoruz.bizi habersiz bırakma.sizi çokkkközledikkkkkk